Toy Story

Toy Story – Vad händer med leksakerna när ingen finns i närheten, har du någonsin funderat över det? I denna glädjefyllda, explosionsartade film som utspelar sig i leksakernas hemliga värld rubbas harmonin bland leksakerna i Andys rum när gänget får en ny medlem, Buzz Lightyear. Buzz tar över platsen som Andys favoritleksak från Woody, som i ett avundssjukt utbrott knuffar ut Buzz genom fönstret! Woody ger sig sedan iväg för att rädda Buzz för att bevisa för de andra leksakerna att han inte knuffade honom med flit. (Fast det gjorde han! Men säg inget!)

Rösterna till Toy Story-figurerna görs av en rad stjärnor. Tom Hanks har till exempel lånat ut sin röst till Woody och Tim Allen till Buzz Lightyear. Filmen har regisserats av Disney Pixar-legenden John Lasseter som belönades med en ”Special Achievement Award" för sitt arbete med Toy Story.

Toy Story är en av de mest älskade filmerna från Disney Pixar, och var den första filmen som enbart skapades med datoranimerad grafik. Toy Story drog in nästan 70 miljoner dollar under den första veckan på de amerikanska biograferna, vilket gör den till den animerade film som gjort den tredje största bruttovinsten efter Lejonkungen och Aladdin. Denna älskade film som fortsatte att slå världen med häpnad kostade endast 30 miljoner dollar att göra, av ett team på 110 personer. Lasseter ville att miljöerna i Toy Story skulle se verkliga ut, till skillnad mot de klassiska D37mer.

I oktober 2009 omlanserades Toy Story i Disney 3D, tillsammans med uppföljaren Toy Story 2. Man var tvungen att anpassa filmerna med en ny kameravinkel för att utveckla 3D-effekten. Toy Story 3D spelade in 12,5 miljoner dollar brutto bara under den första helgen i Storbritannien.

ROLLISTA:
Tom Hanks
Tim Allen
Don Rickles
Jim Varney
Wallace Shawn
John Ratzenberger
Annie Potts
John Morris
Erik von Detten
Laurie Metcalf
R. Lee Ermey
REGISSÖR: John Lasseter
PRODUCENTER: Ralph Guggenheim, Bonnie Arnold
EXEKUTIVA PRODUCENTER: Ed Catmull, Steve Jobs
ORIGINALHISTORIA AV: John Lasseter, Pete Docter, Andrew Stanton och Joe Ranft
MANUS AV: Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen och Alec Sokolow
MUSIK AV: Randy Newman

Toy Story Figurerna
Toy Story Spel
Toy Story 2 Blu Ray
Toy Story 3
Toy Story 3 Blu Ray
Toy Story DVD
Get Adobe Flash player