Musse Pigg

Den fantastiska Musse Pigg har gått från att vara en seriefigur i dagspressen till att bli en av de mest välkända figurerna i världen sedan 1928, då han dök upp för första gången. Sedan dess har Musse Pigg kommit att bli en av planetens mest uppskattade seriefigurer och han fortsätter få oss att le.

Musse är en kaxig mus och han hamnar ofta i trubbel, trubbel som han på något sätt alltid lyckas slingra sig ur. Hans leende är alltid lika stort som hans öron och han vill inget hellre än att umgås och resa ut på nya äventyr med sina trogna vänner.

Hans närmaste vän heter Mimmi Pigg, hon är Musses flickvän sedan länge. De två passar bra ihop och de hittar på en hel del busigheter tillsammans. Musses hund Pluto är aldrig långt borta han heller och Pluto lyckas alltid få Musse Pigg att leka apport.

Den sorglösa musen är inte rädd för att pröva på nya saker och gör det alltid med ett leende på läpparna. Massor med framtida äventyr väntar på den fantastiska Musse Pigg, och fastän 80 år passerat är Musse Pigg lika populär och omtyckt nu som han var då vi för första gången fick se honom.